Inspiration til nye retter der er særligt gode i vinteren
Du kan godt glæde dig! Vi har samlet nogle yderst lækre retter, som egner sig perfekt til de kolde måneder. Måske kender du dem allerede, måske er de nye for dig. Du kan læse mere om, hvad der hver især, gør den enkelte ret helt fantastisk.
Har du brug for hjælp til at finde ingredienserne, så husk at udover vores lokale Kvickly og Lidl, har vi vores egen Bazar samt Dogan Slagter, hvor du kan finde hjælp til de rette ingredienser. God fornøjelse!

ADOBO KYLLING
En herlig filippinsk klassiker.
Opskrift til 4 personer
Hvis du elsker de sur-søde retter, er denne kyllingeret helt sikkert noget for dig.
Lad os starte med marinaden. Knus ca. 20 fed hvidløg og læg dem i en skål. Ned til hvidløget skal der yderligere tilsættes 3 dl. riseddike, 120 ml. soyasovs, 60 ml. mørk soyasovs, 120 ml. vand, 4-5 laurbærblade, en lille håndfuld hel sort peber og 3 spsk. palmesukker eller rørsukker.
Tag nu 6 kyllingelår og del dem op i overlår og underlår med en skarp kniv. Læg kyllingestykkerne ned i marinaden og lad det trække i mindst 5 timer, gerne natten over.
Når kyllingestykkerne er marineret tilstrækkeligt, fiskes de op og duppes af med køkkenrulle. Varm en sauterpande op og steg stykkerne gyldne på alle sider. Hæld marianden over, læg låg på og lad det koge op. Skru ned for blusset og lad det simre i 30 minutter. Vend kyllingestykkerne rundt og lad dem simre yderligere 20 minutter.
Fjern nu låget og kog marinaden ind til den begynder at tykne og lægger sig smukt om kyllingestykkerne.
Som tilbehør anbefales kogte ris. Rist dog gerne 2 håndfulde cashewnødder og 2 spsk. sesam med en smule chili og vend rundt i risene inden servering. Krydr med salt og peber. Top retten med fintsnittet forårsløg.
Velbekomme!

FISKELASAGNE
Har du ikke prøvet denne variation er den italienske klassiker endnu, så er det på tide!
Opskrift til 6 personer
Til denne lasagne skal der bruges tre sovse. Vi starter med tomatsovsen. Fjern indmaden fra 4 modne tomater og hak dem groft. Snit 1 løg og 4 fed hvidløg fint og sauter dem i god olivenolie. Tilsæt 1 spsk. fuld koncentreret tomatpuré og lad det stege med. Tilsæt dine groft hakkede tomater og lad dem også stege lidt med. Hvis du har en sjat rødvin stående, så tilsæt gerne en deciliter. Nu hældes 2 dåser hakkede, flåede tomater ved, dæmp varmen og lad sovsen simre under låg i 20-30 minutter. Hvis du har et bundt oregano, så lad det gerne simre med.
Når sovsen er kogt lidt ind, så køres den en god tur med stavblenderen og smages til med salt, godt med peber og sukker.
Pesto’en laves med et stort bundt frisk basilikum, 4 spsk. pinjekerner, 70 gr. parmesan og 2 fed hvidløg. Alt dette smides blenderen. Mens der blendes, tilsætter du langsomt god olivenolie. Gør ikke din pesto alt for tynd, den må gerne have lidt tekstur i denne ret. Sæt din færdige pesto til side og lad den trække smag.
Nu skal den sidste sovs laves og det er en bechamel. Smelt 2 spsk. smør i en gryde, tilsæt 3 spsk. mel og lad det stege let af. Under piskning tilsættes 6-7 dl. mælk og sovsen bages let op. Krydr den med salt, peber og revet muskatnød. Rør derefter en god håndfuld revet parmesan ind i sovsen. Sovsen gik nu fra at være en bechamel til en mornay.
Så er vi ved at være der. Tag nu din 1 kg. fastkødet fisk, enten torskefilet, sej eller lignende og skær fisken i mindre stykker. Smør en passende form eller ildfaste fad med smør og placer friske lasagneplader i bunden. Kom et lag mornaysovs på, fordel nogle fiskestykker tilfældigt og dryp din pesto over fisken. Næste lag består af tomatsovs, fisk og pesto. Fortsæt denne opbygning til alt er brugt. Husk blot et toppe lasagnen med mornaysovs og rigeligt med revet parmesan.
Bag lasagnen i ovnen i 30-40 min. og server med det samme.
Velbekomme

PENNE ARRABIATA
Let og enkel pastaret der smager dejligt og kan give en god varme.
Opskrift til 4 personer
Start med at skære 4 friske tomater i små stykker. Hak derefter 6 fed hvidløg fint og steg dem let på panden i rigeligt olivenolie, sammen med 1 tsk. tørret chili.
Tilsæt dine hakkede tomater og lad dem stege i et par minutter, hvorpå du tilsætter 1 dåse flåede tomater. Smag til med salt, peber og sukker og lad det hele simre i ca. 30 minutter.
I mellemtiden koges penne i rigeligt saltet vand. Når din krydrede tomatsovs har simret tilstrækkeligt, tilsættes hakket frisk basilikum eller persille. Smag igen sovsen til med ekstra salt, sukker og måske en anelse citronsaft. Tilsæt gerne ekstra chili om nødvendigt. Retten skal ikke være et bål i munden, men stærk skal den være!
Vend den afdryppede pasta i sovsen og server med friskrevet pecorino eller parmesan på toppen.
Velbekomme!

ONION SMASH BURGER
Den er rig på smag, yderst saftig og kan blive din nye favorit burger.
Opskrift til 4 personer
Lad os begynde med den hjemmelavede burgerdressing. Bland 2 spsk. mayo, 1 spsk. creme fraiche (Drænet yohgurt kan også bruges) 2 spks. ketchup, 1 tks. Dijonsennep, 1 tsk. paprika, 1 tsk. røget paprika (Prøv evt. lidt spidskommen) 2 tsk. engelsk sauce, lidt tabasco, 3 finthakkede cornichoner og 1 tsk. sukker. Smag til med salt og peber og lad dressingen hvile en times tid på køl.
Tag nu 600 gr. hakket oksekød og fordel i æltede kugler af 75 gr. per styk. Flad gerne bøfferne lidt ud. (Kødet må godt indeholde en god fedtprocent, 15-20)
Skær nu 4 løg i ultra tynde skiver. Har du et mandolinjern, så brug det. Læg dine tynde skiver løg i en skål, drys med salt og lad dem trække i ca. 30 min. Vrid herefter så meget væde fra løgene, som muligt.
Da en onion smash burger kører dobbeltbøf, så skal der bruges en god stor pande. Fyr op for blusset og kom lidt olie på panden. Læg 4 bøffer på og krydr med salt og peber. Kom nu en god håndfuld løg på hver bøf og smash dem ud. Tag en stor paletkniv og mas bøfferne så flade, at de nærmest er tværet helt ud på panden. Lad dem stege i et par minutter og vend dem derefter, så løgsiden nu steges.
Kom en god skive cheddar på hver bøf og lad det smelte mens bøfferne steger.
Rist nu dine 4 burgerboller let og smør dem med et lag burgerdressing. Saml burgerne med først en bøf, evt. syltet agurk, en bøf mere ovenpå og luk den med den sidste halve bolle.
Nyd dem med det samme og server gerne pomfritter og resten af dressingen til.
Velbekomme!