FASTELAVNSBOLLER

Søndag d. 2. marts er det Fastelavn – Er du klar til at bage de lækreste fastelavnsboller selv?

dem skal du bare smage 

DE LÆKRESTE FASTELAVNSBOLLER

DENNE OPSKRIFT RUMMER ALT DET VI ØNSKER I DEN PERFEKTE FASTELAVNSBOLLE, OG VI VIL RIGTIG GERNE DELE DEN MED DIG!! FORKÆL FAMILIEN, VENNERNE ELLER ARBEJDSPLADSEN OG HOP I KØKKENET NU!!!

 

DEJEN:

Vi starter med en gryde, hvor du smelter 100 gr. smør for lav varme. Når smørret er smeltet stilles det til side for at køle en anelse ned.
I en skål hældes 1,5 dl. mælk og 25 gr. gær smuldres fint og røres til det opløses.
Nu tilsættes det smeltede smør, 1,5 tsk. vaniljesukker, 50 gr. sukker, 1 tsk. kardemomme og 2 æg, som røres i mælken.
Sigt nu 400 gr. hvedemel og 0,5 tsk. salt ned i mælken og ælt det hele godt sammen. Enten i røremaskinen i 5-10 minutter, og/eller med ren håndkraft til dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

 

SÅ DET TID TIL FYLDET:

Her laver vi en lækker vaniljecreme. Tag en gryde og kom 3 æggeblommer, 70 gr. sukker, korn fra 1 stang vanilje og 15 gr. majsstivelse i. Sæt gryden på blusset og pisk det hele godt sammen.
Under fortsat piskning, varmes det langsomt op og 2,50 dl. mælk tilsættes lidt efter lidt. Bring det i kog, så du får en tyk creme. Når den har den rette konsistens tages den af varmen.
Lad nu cremen køle helt ned.

Fastelavnsbolle

Når din dej er hævet, rulles den ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på 0,5 cm. Skær derefter dejen i firkanter på 10×10 cm.

I midten af hver firkant kommer du 1 spsk. vaniljecreme, samt 1 tsk. jordbærmarmelade og folder hjørnerne af dejen hen over fyldet. Klem samlingerne, så fyldet er lukket helt inde og dejen ikke har nogle smuthuller. Det må helst ikke flyde ud under bagningen.
Dæk en bageplade med bagepapir og placer fastelavnsbollerne med samlingerne nedad. Lad dem efterhæve under et klæde i ca. 1 time.
Imens kan ovnen forvarmes på 180 grader.

Pensl nu de hævede fastelavnsboller forsigtigt med sammenpisket æg og lad dem bage i 15-20 minutter, til de er flot gyldenbrune. Derefter stilles de til afkøling på en bagerist.

 

TOPPING:

Til pynten er der mange muligheder. Pisk evt. 0,5 l. fløde og en god karamelsauce til en cremet skum. Kom skummet i sprøjtepose og pynt hver enkelt fastelavnsbolle. Du kan også piske 200 gr. flormelis og koldt vand til en traditionel tyk hvid glasur og drysse med din yndlingskrymmel, hakkede nødder eller fint hakket mælkechokolade. Det er helt op til dig!

Husk at du som altid kan finde alle ingredienser i vores dagligvarebutikker i Prøvestenscentret!

God fornøjelse, velbekomme og glædelig fastelavn!